21
Feb
10

Frukten kommer

Efter en lång och blomrik vår så har små kart blivit stora och allt fler börjar bli riktiga frukter. Körsbär, vinbär, smultron och aprikoser kan avnjutas i mängder när de explosionsartat mognar. Underbart! Tillsammans med denna högsommar kommer också semesterströmmen till Österlen och det blir packat på helgen, sisådär 1 person per meter, ibland. Det är bara katten blixten (ironiskt nog) som tar det lungt. Men rackarns vad kul det är! Så många underbara personer, kontakter och berättelser som strömmar in! Förökningsmaterial till spännande växter kommer också, t.ex. Chirogi, gul buddleja och kejsarträd. Kul!

Aprikosen Harcot är först ut med att mogna i kallväxthuset, guldigt goda smälter de i munnen. Aprikosen är förvånansvärt härdig, här står de på ett par ställen rejält blåsigt och utsatt utan att visa några tecken på stress. Men ju varmare de står desto tidigare och bättre mognad.
Aprikosen Hargrand mognar senare men får större frukter som har något mer intensiv smak. I plantskolan finns också ett gäng Kuresia-aprikoser som jag än så länge inte smakat frukten från, men den sägs vara snäppet härdigare än de andra två. Spännande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: