21
Feb
10

Malva sp.

Silkestunna blomblad som bara väntar på att krossas mot gommen. Myskmalvan är ätlig och har både milda blommor och blad. Här är en vit variant som gärna sprider sig och dyker upp här och där i trädgården. Om de odlas på extremt kväverika jordar kan höga halter av nitrit finnas i bladen, så magra jordar är att föredra, om man planerar att äta mängder.

Malvorna blommar länge, särskilt länge om man klipper ner en del av dem helt efter första blommningen. Det här är den vitblommigamyskmalvan  Malva moschata  ‘Alba’ tillsammans med den vanliga malva moscata

Annonser

0 Responses to “Malva sp.”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 85 andra följare


%d bloggare gillar detta: