11
Mar
10

Mattuccia strutheriopteris, I Kanada odlas strutbräkenskott näst intill industriellt!

Strutbräkenskotten ska vara alldeles speciellt goda, med en nötig ton men med sparriskänsla. Gå inte ut och ät dem direkt, de ska kokas rätt länge innan de är ätliga. I Kanada odlas de i sumpskogar och man får på så sätt ut två skördar på samma yta, samtidigt som man har en träproduktion kan man skörda strutbräken. Skotten skördas när de fortfarande är nästan helt ihoprullade. De säljs både konserverade och färska. I Norge ska det finnas en strutbräken öl!
Här är en artikel i Welland Tribune med en intervju med en strutbräkenodlare.


Strutbräken som gått för långt för skörd (i förgrunden) och svärdsliljor i ett av de finaste alkärr jag sett, på Hallands väderö.

Strutbräknen är ju en fin trädgårdsväxt också om än lite väl anpassningsbar, den blir lätt fler än man tänkt sig. Men då är det ju bara att äta! Det är viktigt att koka strutbräkenskotten innan konsumtion.

Annonser

0 Responses to “Mattuccia strutheriopteris, I Kanada odlas strutbräkenskott näst intill industriellt!”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare


%d bloggare gillar detta: