28
Mar
10

Torra löv och gammalt mög

Så underbart att komma igång och jobba i plantskolan, börja kratta undan torra  löv, inspektera övervintringen på alla små perenner från förra året och plocka fram träd och buskar från vinterförvaringen. Nu väntar en veckas fix inför premiärhelgen i påsk! Caféet kommer hålla uppet då i påsk för alla kaffesugna konstintresserade (rundan ni vet) Det blir kul!

Här skymtar året stora nyhet, Gustav, Marie och Växthusriddaren Ingmar har börjat bygga ett växthus som kommer bli en del av plantskolan. Om någon månad kan man nog ta skydd i växthuset med en kaffe och samtidigt diskutera ätbara växter. Det blir finfint. Det blir en makalöst fin inramning till innerträdgården också. Det ska bli riktigt kul att få vara handräckare i det sista arbetet. I fredags tjärade jag sockeln av ek (från backarna), i sinnet flyttades jag direkt till soliga hamnar med nytjärade båtar.

Vissa växter var visst mer begärliga än andra, det ser nästan ut som om någon sprängt bort det som varit i krukan. Det hoppade bort en liten hårig hyresgäst med pepparkornsögon som såg lite skyldig ut den har nog levt gott på vårärt och backlök. Det är sånt man får räkna med om man har en plantskola med ätbara växter. Inte helt taktiskt, jag kanske skulle sadla om till en plantskola med giftiga växter.. Nej, lite svinn är helt ok.


4 Responses to “Torra löv och gammalt mög”


 1. mars 28, 2010 kl. 10:24 f m

  Åhh, vad ärligt det ser ut. Ser fram mot att se växthuset i färdigt skick. Om vädret tillåter, kommer vi nog förbi en sväng i påsk :)
  Ha de gott. Catarina

 2. 2 Mia
  mars 28, 2010 kl. 8:15 e m

  Underbart! Växthus också, det ser ut att bli toppen :-) Lycka till i årets premiär!

 3. 4 Sophia Callmer
  mars 30, 2010 kl. 4:36 e m

  Härligt med ett växthus! och kratta det är bara bäst på våren det är ett fint sätt att ”komma tillbaka” till sin trädgård på efter all snö. glad påsk!/Sophia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 81 andra följare


%d bloggare gillar detta: