16
Maj
10

Bambutid

Nyskördade bambuskott från hög Sasa-bambu

Nu är det perfekt tid att gå ut och skatta sina bambuodlingar på knapriga bambuskott. Phyllostachys och Sasa är de två ätliga släkten som odlas i våra trädgårdar (även om alla arter inte är goda).  Det är bara att bryta av dem ett par cm under markytan så att hela skottet är ca 15cm. Efter att man tagit bort de hårdare bladen så är det bara att koka och njuta. (Det vanligaste bambu-släktet Fargesia är inte ätbart)

Kolla här på ett tidigare inlägg om ätlig bambu

Eller undersök om din bambu är ätlig här, det är bara att skriva in det latinska namnet

Annonser

3 Responses to “Bambutid”


  1. maj 16, 2010 kl. 8:34 e m

    Häftigt! Trodde inte ätlig bambu fanns i Sverige. Har tyvärr bara oätliga sorter i trädgården.

    • maj 16, 2010 kl. 8:52 e m

      Ärs synd. Men ja! visst är det häftigt och dessutom gott. Jag har testat två arter, en från Phyllostachys släktet och en från Sasa. Båda hade en fin knaprig textur och bra smak. Egentligen borde det kunna vara något att testa som grönsaksproduktion.

  2. maj 16, 2010 kl. 8:56 e m

    Hallå Anders, vilket bra tips, det ska jag skicka vidare till min vän som älskar bambu som växt.

    Marit


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare


%d bloggare gillar detta: