03
Jun
10

Håll för näsan, här kommer nässlan

Nu har jag gått första nässelvattenrundan i plantskolan, eller snarare i måndags kväll, det är helt klart en bra idé att inte göra det fredag morgon med alla plantskolebesökare framför sig. Doften är minst sagt pikant. Effekten motsvarar i styrka så det är ändå värt det. Det är ett fantastiskt bra fullgödselmedel som ger en kick åt allt grönt.

Det är lätt att göra, det är bara att fylla ett kärl med nässlor, löst ilagda, fylla upp med vatten och vänta en vecka, från ca dag 7 till dag 14 är gödseleffekten optimal men det går att använda både före och efter. Det är starka grejer, så kom ihåg att spä ut lösningen ordentligt. Jag brukar blanda ca 1 del nässelgödsel med 10 delar vatten. Lukten är obligatorisk så använd handskar och sprid det vid slutet av dagen.

Flytgödsel från djurhållning har en ännu värre lukt och jag hörde om någon som hade kommit på en metod för att syresätta gödslet i förvaringstanken med effekten att det luktade mycket mindre. Det som stör är svavelföreningar som uppstår under syrefri nedbrytning. Det borde gå att syresätta nässelvatten också. Jag har precis skaffat en luftpump för akvarier, för ett experiment med nästa nässelomgång. Det ska bli intressant att se hur bubblet kommer påverka nässelraketbränslet!

Annonser

1 Response to “Håll för näsan, här kommer nässlan”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: