02
Jul
10

Testa myntan

Myntorna är bland de mest roliga att odla bland kryddorna, de tar för sig och sprider sig, kraftigt och friskt. Det gäller att man inte sätter den tillsammans med veklingar, då tar de över. Där den får gott om näring och vatten blir den ståtlig och stor. Man kan också göra annat än bara thé på mynta, nu på sommaren tycker jag om att göra myntasocker att doppa jordgubbarna i. Till kvällens kryddstarka grill passar en myntasås utmärkt. En enkel variant är att hacka mynta och blanda i grekisk yoghurt med lite färsk ingefära och honung, en oslagbar kombo av frisk kryddighet.

Nu i helgen firas denna sommarens krydda med en provsmakning och röstning. Målet är att utse den godaste myntan. På söndag vet vi vad vi ska satsa på, om man bara vill ha en förståss. Annars kan de olika karaktärerna sorterna emellan passa till olika saker. Krusmynta och grönmynta till mojjiton, äppelmynta till grillsåsen, gråmyntan att dofta på och thémyntan till koppen, det är mitt förslag. Men vilken är godast att äta för sig själv, rå och opolerad? Snart vet vi!

Annonser

0 Responses to “Testa myntan”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 84 andra följare


%d bloggare gillar detta: