20
Aug
10

Festival!

Jag vill att så många som möjligt ska möta odlingen och få skörda sin egen mat. Så när Barn i stans´ Linnea frågade om jag ville vara med på Malmöfestivalens odlingsprojekt för barn kändes svaret självklart. Så nu kommer jag finnas där i början på nästa vecka, kom förbi om ni har några frågor, eller helt enkelt vill så ett frö

Idag startar malmöfestivalen och i Raul Wallenbergs park kommer det finnas två odlingstält fyllda med aktiviteter kring för barn och ungdomar. Bland annat kommer en skördekarta över malmö upprättas där man kan tipsa varandra om äppelträd, valnötsträd och annat gott. Jag kommer bistå med trädlig grönska och kommer finnas där måndag och tisdag för att sprida lite fler tankar kring odling.

Barn i stan är ett spännande projekt med integration som målet. Det startades i Seved där det bor många pensionärer och många unga med invandrarbakrund, kommunikationen mellan dem var minimal. För att bygga broar för möten ryms det massor med aktiviteter under projektet Barn i stan bland annat odling. Seved var innan det bebygdes på 60-talet ett koloniområde. Nu kom en del av den användingen tillbaka. Många av de gamla som kom till fika-eftermiddagarna hade en gång dragit upp morötter på samma plats. Det ger en fantastisk känsla att se den massiva matnyttiga grönskan som nu väller ut kring lokalen. Odlingen har dessutom nu spridit sig ut på ett närbeläget torg och uppmuntrat andra gårdar att också bryta upp gräsmatte-svålen och få fantastiskt fina skördar.

Plantering av Böne-tempel på torget sevedsplan

En av de riktigt fina detaljerna är att odlingarna inte vandaliserats alls. Det visar hur stark odling blir när det är personligt, förankrat och lokalt. Det ger en genuin tro på framtiden!

Kolla in Barnistans hemsida för mer info

och kom och titta förbi i Raul wallenbergs park och så lite frön

Annonser

2 Responses to “Festival!”


  1. 1 Anna W
    augusti 23, 2010 kl. 5:25 e m

    hola. kul att du gillade f’s tips och sida – alltid bra med utbyte :). självklart är du/ni välkomna förbi trelle om ni har tid någon gång. vore superskoj. hör av er innan bara så att vi inte är på förlossning eller dylikt barnrelaterat. kram och lycka till med malmöfestivalen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: