29
Aug
10

flaskorna flyger


Malmöfestivalen var finfin med mycket musik och möten med odlingsvana och odlingsdebutanter. Barn i stan hade ordnat ett schysst barnaktivitetsområde späckat med miljösmarta aktiviteter allt från dubbning av källsorteringsriddare till plantering i gamla handväskor och skor som sedan svävade högt över våra huvuden. Allt med kortsiktig glädje och långsiktig hållbarhet i sikte.

Precis bredvid höll Eco-step-me på att skapa konstverk med petflaskor för att öppna upp för samtal kring hur mycket plast som aldrig återcirkuleras. Snyggt blev det!  konstverket ovan är dessutom ett Guinness världsrekord-försök världens största petflaske-konstverk. Knasigt, men det blir kanske lite mer uppmärksamhet kring det. Alla flaskor kommer sedan tas isär och pantas.

En av aktiviteterna gick ut på att de besökande barnen fick plantera eller så något i de använda kopparna från caféet. Det var så schysst att se hur blyghet och osäkerhet över den nya uppgiften successivt byttes ut mot nöjdhet och stolthet över att ha gjort något bra som dessutom gick att ta med sig hem. Det är så viktigt att lyckas och erövra, om man försöker med något nytt. Det är hela förutsättning för att man ska kunna utveckla ett intresse. kul och bra. Mer odling för och med barn!


Annonser

0 Responses to “flaskorna flyger”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: