01
Nov
10

Hett hett hett!

Ätbar trädgård är framtiden och fenomenet kan inte vara hetare. I engelska Gardens Illustrated togs i augustinumret, hela sidan med bokrecensioner upp av böcker om ätliga växter. Det är logiskt. Vi vill vara ekologiskt medvetna, att odla växter med nytta är vägen och den kan vandras utan avkall på spännande växter eller konceptuella designer. Det ger istället bara en ytterligare dimension.

Det är så jäkla kul att se att skogsträdgårdar börjar bli ett allmänt fenomen, i experimentella hemträdgårdar såväl som i showrooms på mässor, som på ”a garden party to make a difference” i Prince’s of Wales trädgård. Där Tom Petherick tillsammans med designteamet Lulu Urquhart och Adam Hunt skapat en skogsträdgårdskomposition som samsades med bland annat en grön salladsvägg och annat som hör framtiden till för att visa vägen mot en hållbar stadsmiljö. Det är en del av ett större projekt som under namnet Start som vill visa hur en hälsosammare, renare och mer energieffektiv framtid kommer se ut.

Samtliga foton: The Landscape studio här är deras hemsida

Jag hoppas att fler även här i Sverige kommer följa med på den upptäcktsresa som göms i ätbara växter. Jag är rätt säker på att vi framöver kommer se väldigt mycket mindre energikrävande ettåriga prålrabatter och väldigt mycket mer produktiva prålplanteringar med skörd från vår till sen höst. Det ska bli så vansinnigt kul att se det hända!

Annonser

2 Responses to “Hett hett hett!”


 1. november 3, 2010 kl. 4:06 e m

  Hej Anders.
  Kul att följa bloggen. Massa fint och förmedlat med stor entusiasm.

  Jag försöker finna informasjon om plantor och särskilt ätbara sådanna för H7 -H8.
  Jobbar med ett student oppgave på UMB på Ås i Norge. Planlägger ett större gröntområde i Tromsø på syd spissen. Vet du vart jag kan vända mig för att få tipps?

  Hälsning Helena von Bergen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: