20
Jan
11

Hatad, älskad och här för att stanna

Extremt tacksam, självsående, tvåårig, salladsproducent och vinråvara med magnifika blommor vad mer kan man önska sig? Om man lägger bladen en timme i varmt vatten innan man äter bladen som sallad så blir den mycket mindre besk. Man kan också gräva upp rötter tidig vår och driva dem inomhus i en kruka, i mörker. Då blir det blekta, mjälla blad. När man ser riktigt rejäla fält med kalasgula maskrosor så är det ofta en gödslad vall, maskrosen är nämligen kvävegynnad och trivs utmärkt i vårt maximerade jordbruk.

Galet snygga frön är det i alla fall.

Annonser

3 Responses to “Hatad, älskad och här för att stanna”


  1. januari 20, 2011 kl. 10:49 e m

    Ja galet snygg är den, i blom med tycker jag.
    Hur varmt vatten använder du för att få den mindre besk?
    Lisa/Lisas trädgård

  2. 3 martin.
    januari 20, 2011 kl. 11:38 e m

    och den är dessutom en fantastisk dynamisk ackumulator!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 84 andra följare


%d bloggare gillar detta: