03
Feb
11

Ribes aureum var. villosum – doft och smakrips tips

Man odlar oftast den här ribsen för de nektarrika, eteriskt honungsdoftande blommorna i maj-juni. Förutom att lukta gott är blommorna utsökta att ta som förmiddagssnack i försommarsolen. Skulle man vara så pass sparsam att man lämnar några blommor blir det fina bär som i smaken hamnar någonstans mellan vinbär och måbär, milda med smickrande fruktighet som bara kan överglänsas av de snygga färgerna, från gula till mörkt röda. Smaskens!

Annonser

0 Responses to “Ribes aureum var. villosum – doft och smakrips tips”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 84 andra följare


%d bloggare gillar detta: