11
Mar
11

12 Christchurch Road

Vi har nu anlänt till Wiltshire, countyt där vi kommer utgå ifrån de närmsta 7 månaderna. Vägen hit kantades av fina upplevelser, en av de starkaste var i Winchester. Vi hade valt ut det billigaste bed and breakfast vi kunde hitta, lagom mellan Brighton där vi stannat innan och Hawkesbury där vi bor nu. I Lonely planet var det beskrivet som ett ultratraditionellt boende med allt man kan önska av ett b&b inklusive porslinsfiguriner, fjäderstoppad madrass och frukost i orangeriet. Helt okej med oss, men att det var billigt fick avgöra. När vi kom fram visade det sig inte ens ha en skylt, utan vi fick gå på adressen. (länge leve GPSen) Efter en tveksam knackning öppnade en äldre dam med utpräglat fin accent. Perfekt, och vi kunde knappast tacka nej till en kopp thé i orangeriet när vi hade packat in våra väskor. När vi sitter där och tittar ut över trädgården, gapandes över blommande forsythia, aprikos i knopp och vinterblommande clematis fryser jag till.

-Men… Det här har jag sett förut.

En vansinnigt kuslig känsla flög över mig. Mycket starkare än deja vú och andra vårfläktar. Uppfarten till garaget på baksidan är extremt karaktäristisk och det var den jag kände igen.

Här är omslaget som jag såg då

Den stenlagda gången upp till garaget med en parkerad morris, är delad av en vattenspegel. Otroligt effektfullt. Inspirationen har b&b-paret tagit från de moriska vattenträdgårdarna Alhambra och Generalife i Spanien. Just den vyn hade jag sett förut. På framsidan av The English Garden som jag bara köpt en enda gång, och det var i höstas eftersom de hade specialnummer med ätliga växter. En sån sjuk slump och väldigt kul trädgård. Här är några fler bilder.

 

Så ska ni till södra england och vill ha b&b med riktigt stort värde för pengarna så är 12 Christhurch road (+441962854272) att varmt rekommendera, och vill man titta på trädgården ändå så finns den med i National Garden Sceames Yellow Book.

Nu är det här ett shemalagt inlägg så jag vet inte om någon har löst mysterieväxt nr 2 (internettillgången har hittills varit minst sagt sporadisk, nu sitter jag för 4:e dagen i rad på Starbucks som ger gratis wifi med kaffet, idag visste dem till och med vilken dricka vi ville ha).   Men jag tror i alla fall att det är en Silver tassel bush –  Garrya epiliptica.. inte assnygg men man vill ju veta vad som växer runtomkring en!

Annonser

2 Responses to “12 Christchurch Road”


  1. mars 12, 2011 kl. 9:30 e m

    Om det varit tvärt om, ni varit där och sedan sett bilden i en tidning, så hade ni bara tänkt ”Där har ju vi varit!”. Nu blev det starkare som om ödet styrt er dit.

    Gott med vårkänningar! Lite avis är jag nog.

    • mars 30, 2011 kl. 10:10 f m

      Helt underbart, och sedan jag postade det här så har våren verkligen kickat igång, körsbärsträden blommar för fullt tillsammans med magnolior av alla sorter. Blomdoften är ibland tryckande. HELT underbart!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: