13
Apr
11

Eastern Curve Garden


I helgen var vi in till London för att besöka ett spännande odlingsprojekt där ett gäng har börjat odla grönsaker inuti ett hus, med höns på taket och svampodling i källaren. Ett grymt ställe som jag håller på att skriva en artikel om. På väg dit så ramlade vi in i Eastern Curve Gardens, en community garden som var öppen för alla som ville få lite jord under naglarna eller gräs under fötterna i Hackney som annars är en tät Londonstadsdel.  Rätt spännande att se bondbönor växa i förgrunden av stora höghusbyggen. En skön motvikt till allt det hårdgjorda.

Efter 4-5 tåg och tunnelbanebyten för att komma från vårat Chippenham (som misstolkades av en av londonborna till Chickenham -inte så hippt) insåg vi hur lantligt vi bor och har bott. Och vilket priviliegie det är att få tillgång till natur i det här landet. Det är svårt att tänka sig hur många det är i London som aldrig kommer närmre vild natur än de pedantiskt klippta parkgräsmattorna. Jag är otroligt lycklig att jag inte bor i en liten lägenhet där, utan kan ta ett steg ut till det blommande äppelträdet och sätta lite potatis (eftermiddagens syssla). Men London är ändå lockande med sina konstprojekt, enorma kulturutbud, enorma muséer:

Det här är en av pelarna i Brittish Natural History Museum, bara byggnaden var värd promenaden, överallt fanns växter och djur avbildade, på andra plats kom de enorma dinosauriefossilen. Mäktigt ställe.

Vi passade på att gå på vegetarisk restaurang (finns inte i vårt rurala Chicken Ham) och promenera våra fötter trötta i Hyde park där den somriga värmen fick kastanjer, syréner och hägg att blomma i ett överväldigande cresendo. Grymt. Men tillbaka här på landet är det inte helt fel heller. som sagt: potatissättning.

Annonser

0 Responses to “Eastern Curve Garden”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: