25
Apr
11

Bristol Garden Life

I lördags var vi in till en schysst trädgårdsmässa, mitt inne i Bristols mest glänsande affärsdistrikt. Det var en riktigt go’ känsla att med ett kliv komma från en luftkonditionerad skobutik som luktar plast-mjukgörare  ut till stånd som sålde chiliplantor i tidningspapperskrukor!

Det var flera intressanta föreningar och organisationer som ställde ut, bland annat ett ställe, Sims hill -shared harvest som i år startar ett odlingskooperativ som kommer odla grönsaker och frukt till grönsakslådor alá t.ex. årstiderna. Bramble farm var också där och delade med sig av odlingstips, någon har kanske sett dem i River cottage’s landshare-avsnitt (på SVT heter serien Det goda livet)

Men den största anledningen att vi åkte in var för att Theresa, som vi träffade för ett par veckor sedan på Special Plants nursery nu hade sin lansering av sin egen plantskola The Little Herb House där hon odlar ekologiska kryddor och perenner. Det hade gått grymt bra och flera sorter hade redan då, lördag förmiddag, sålt slut. Det kommer nog fortsätta gå sjukt bra, vi håller tummarna.

Jag gillar idén att flytta in ett event som drar en så specialiserad publik till en plats där helt andra grupper strömmar. Det blir så schyssta krockar när en scen först fylls av en odlingsfrågestund, avlöses av en rappare, bredvid en skola som byggt upp en utställning med tropiska orkidéer (som är deras inriktning). Kulturkrock. Underbart att uppleva!

Annonser

0 Responses to “Bristol Garden Life”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: