04
Jul
11

wales botan

 

 

Under en himmel som totalt öppnade sig och skakade av sig all sin fuktighet i tunga droppar som gjorde bilrutan ogenomskinlig gav vi oss av mot Wales i gott hopp om att få en skön campinghelg i försommarväder. Väder var det verkligen!  Det gjorde att när promenerade in i Wales botaniska trädgård så var i princip helt ensamma. Det var ett mäktigt ställe. En kulle kröntes av ett växthus som näst intill perfekt följde kullens siluett, grymt snyggt.

Inne i växthuset som ska vara världens största enkelspanniga växthus.. (alla ska vara unika i världen i sin mycket specifika kategori) hursomhelst, där var det en samling av växter från Australien, Sydamerika, Sydafrika och fler områden med torra områden med svala vintrar.

 

 

Växterna var planterade i naturalistiska konstellationer, riktigt snyggt och på många ställen skapades masseffekter. Men det var något med parken i helhet som kändes lite svårmotiverat. Det fanns ingen tydlig avsändare. Varför fanns den här enorma anläggningen här? Någonstans nämndes Ex-situ bevarande av växter, men det mesta var ändå odlade sorter och jag såg ingen specifik odling av ren-arter från känsliga områden.. Jag vet inte. Att vi var ensamma bidrog säkert, men det kändes lite som om det saknades ett mål, mer än att vara en botanisk trädgård. Men för den som vill se mycket växter, oändliga uppvisningar av fantastiska rabatter över otroligt stora områden, så är det ett givet besöksmål.

Strax efter vi satt oss i bilen öppnade sig himlen igen.. att slå upp tältet på campingen kändes väldigt avlägset. vi började fundera på om vi kunde packa upp och börja sätta upp det inne i bilen…

 

 

 

Annonser

0 Responses to “wales botan”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 82 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: