22
Maj
12

Trädgårdssyra

Jag diggar trädgårdssyrans magnifikt syrliga smak, den går att hitta lite överallt, den verkar ha en fantastisk förmåga att fröså sig. Jag träffade en ungersk herre som berättade att han brukar göra en efterrätt på bladen, kokta i grädde och socker. Jag tänker mig lite som vi kanske använder rabarber. Annars går den ju att använda som citronsubstitut i fiskrätter eller bara som ett salladsblad. En engelsman skulle kalla smaken ”tangy”, ett grymt ord som jag nog ska ta efter. Schysst tang på salladen!

Annonser

0 Responses to “Trädgårdssyra”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


kategorier

Ladda in din e-mail för att få påminnelser när bloggen uppdateras, så missar du inte det roliga

Gör sällskap med 86 andra följare


%d bloggare gillar detta: